Влада РС: За вртић у Великом Блашком шест милиона КМ

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Влада Републике Српске донијела је данас одлуку да се из средстава намијењених за јавне инвестиције за 2022. годину издвоје средства за пројекте на подручју општине Лакташи међу којима је највриједнији пројекат изградње вртића у Великом Блашком, за који ће бити издвојено шест милиона КМ.

Реализација овог пројекта растеретила би постојеће листе чекања дјеце на вртић, те унаприједила ниво васпитно-образовног рада у општини и повећала покривеност институционалним васпитањем и образовањем предшколске дјеце из руралних подручја, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Осим наведеног пројекта, из јавних инвестиција ће бити финансирана регулација дијела водотока Ступчевица у Трну у општини Лакташи, те издвојена средства за реконструкцију Трга палих бораца и централне пјешачке зоне у Карађорђевој улици, изградњу путне инфраструктуре у општини, као и пјешачке стазе уз магистрални пут Клашнице-Дервента.

У саопштењу се наводи да ће, одлуком Владе Републике Српске, Програмом јавних инвестиција бити обухваћено и проширење система водоснабдијевања на територији општине Србац у Мјесној заједници Илићани и насељу Разбој Љевчански, те издвојена средства за подршку изградњи друштвеног дома у овом насељу.

Такође, биће обезбијеђена и средства за завршетак изградње и опремања дјечијег вртића у општини Србац.

- Прва фаза градње дјечијег вртића у Српцу је при крају, а за завршетак свих радова - столарски, фарбарски, водоинсталатерски, електроинсталатерски, подопокривачки, гријање и климатизација, санитарни чворови, вањско уређење, и опремање вртића потребна су средства у износу од 1.250.000 КМ, која ће бити обезбјеђена из средстава јавних инвестиција. Објекат дјечијег вртића има површину од 1670 метара квадратних и намијењен је за смјештај 200 дјеце - наведено је у саопштењу.

Влада Републике Српске је усвајањем листе капиталних пројеката за финансирање из буџетских средстава за јавне инвестиције у 2022. години обезбиједила 74 милиона КМ, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана