За викенд у Српцу два турнира: Млади кошарком разбијају монотонију

Д. Ј.
За викенд у Српцу два турнира: Млади кошарком разбијају монотонију

СРБАЦ - Улични баскет све је популарнији у Српцу о чему свједочи велики број рекреативаца који се баве овим спортом, а многи од њих учествоваће и на турнирима који ће бити играни предстојећег викенда на двије локације у овој општини.

Један од њих биће одржан у суботу од 15 часова на игралишту Основне школе “Доситеј Обрадовић” у Разбоју, гдје ће поред класичног турнира у 3џ3 баскету бити одржан и баскет кошаркаша у колицима.

- Овај турнир организујемо другу годину заредом и очекујемо велики број екипа из цијеле Српске. Све утакмице судиће лиценциране судије, а играће се по пропозицијама Међународне кошаркашке федерације ФИБА. Награда за прво мјесто износи 1.500 КМ, друго 700 КМ и треће 300 КМ - наводе у асоцијацији “Спорт као начин живота”, која је организатор такмичења.

За посјетиоце је у вечерњим часовима предвиђена журка на отвореном, а наступиће и Ансамбл народних игара “Лијевче” из Разбоја.

- Упоредо са турниром приредићемо Мале олимпијске игре од 14 часова, а предвиђене су трке са препрекама за узраст од три до пет година, трка у пару за дјецу и младе од шест до 18 година и навлачење конопца за учеснике до 18 година - кажу у овој асоцијацији.

Предсједник Омладинског савјета општине Србац Лазар Дабић каже да ће у њиховој организацији у недјељу у центру Српца такође бити одржан турнир у уличном баскету. Награда за прво мјесто износи 1.500, а друго 500 КМ.

- Већ има доста пријављених екипа, што не чуди, јер је Србац у посљедње вријеме препознат као кошаркашка средина, а неколико наших талената је наступило и на европским првенствима за младе. Планирамо и такмичење у шутирању тројки, а побједнику ће припасти награда од 100 КМ - рекао је Дабић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана