За уређење корита Жељезнице милион КМ

срна
Foto: скриншот

БАЊАЛУКА- Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је Влада Српске данас одобрила реализацију пројекта чија је вриједност милион КМ за уређење корита ријеке Жељезнице у Источној Илиџи које је оштећено у посљедњим поплавама.

Влада је усвојила и информацију о потреби хитног спровођења интервенција на водотоку ријеке Жељезнице у зони моста „Ратко Мочевић“ у Источној Илиџи гдје је дошло до значајне ерозије обалног земљишта и угрожавања објеката и инфраструктуре. Министарство финансија и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде задужена су да обезбиједе милион КМ за спровођење ове активности, а „Воде Српске“ за поступак јавне набавке у складу са Законом о јавним набавкама БиХ.

"Раније смо усвојили одлуку да општини Источна Илиџа за уређење шеталишта обезбиједимо 400.000 КМ. Међутим, договорили смо са начелником ове општине Маринком Божовићем да од наведених средстава 300.000 буде преусмјерено за санацију корита ријеке, а 100.000 КМ да сами распореде", рекао је Вишковић новинарима у Бањалуци.

Он је напоменуо да су покренути радови како би терен у општини Источна Илиџа био заштићен.

 "Исто ћемо урадити и у општини Трново, а када пописне комисије заврше посао са локалним заједницама ћемо рјешавати остатак проблема", рекао је Вишковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана