За студирање преко гране 42 стипендије

Д. К.
За студирање преко гране 42 стипендије

Бањалука - Министарство просвјете и културе РС објавило је прелиминарну ранг-листу стипендиста првог, другог и трећег циклуса студија у иностранству, према којој ће бити додијељене 42 стипендије.

Комисија за додјелу стипендија предложила је да студентима првог циклуса студија у иностранству буде додијељено 19 стипендија, другог двије, а трећег циклуса студија 21 стипендија. Буџетом РС планирано је 191.000 марака за стипендије студената у иностранству.

- На конкурс за додјелу стипендија пријавило се укупно 96 студената, од чега њих 54 нису испунили услове конкурса - наведено је у саопштењу из ресорног министарства.

Сви студенти који су конкурисали за стипендију Министарства просвјете и испуњавају услове конкурса, а додијељена им је стипендија од другог јавног извора стипендирања, имају могућност да се опредијеле за једну стипендију. Студент који се одлучи за стипендију Министарства мора доставити увјерење или потврду да се одриче друге стипендије.

- Ако Министарство накнадно установи да се студент није одрекао стипендије из другог јавног извора стипендирања, стипендија ће му бити обустављена - стоји у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана