За санацију путне мреже и уличне расвјете 90.000 КМ

Срна
Foto: ГС

КОСТАЈНИЦА - Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Љубо Нинковић и начелник општине Костајница Никола Јањетовић потписали су данас уговоре о постављању јавне расвјете и санацији путне мреже вриједне 90.000 КМ.

Нинковић је рекао новинарима да ова средства реализују кроз програм рјешавања проблема избјеглих, расељених и повратника за 2021. годину.

"У питању је програм који Влада Српске, на приједлог Републичког секретаријата, доноси на годишњем нивоу и у питању су домаћа средства, односно средства из буџета Републике Српске", навео је Нинковић.

Према његовим ријечима, Влада Републике Српске је у посљедњих пет година у општину Костајница уложила око 400.000 КМ.

"У току је реконструкција и изградња пет стамбених индивидуалних објеката, а у протеклих пет година изграђена су три или четири објекта, тако да је ријешено укупно десетак индивидуалних стамбених објеката за ову популацију избјеглих, расељених и повратника", напоменуо је Нинковић.

Начелник општине Никола Јањетовић захвалио је Влади Републике Српске и Нинковићу за додјељена средства.

"Ових 90.000 КМ општина Костајница ће искористити за инфраструктурне пројекте, односно санацију путне мреже и санацију уличне расвјете", рекао је Јањетовић.

Уговорима је предвиђено да јавна расвјета буде постављена у Светосавској и Улици Ранка Шипке, док је санација путне мреже уговорена у улицама Баљска, Жртава фашистичког терора, Лазе Штековића, Бубњарица и 2. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана