За реконструкцију два објекта у Лопарама 410.000 КМ

Срна
Foto: Срна

ЛОПАРЕ - Дом здравља Лопаре ове године планира реконструкцију два објекта како би се постигла боља енергетска ефикасност, за шта ће бити издвојено 410.000 КМ, рекао је директор ове здравствене установе Желимир Нешковић, те најавио и набавку дигиталног рендгена.

"Укупна вриједност пројекта је 410.000 КМ, од којих 310.000 КМ издваја Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске, на чијем конкурсу је пројекат прошао, а општина и Дом здравља Лопаре по 50.000 КМ", навео је Нешковић.

Према његовим ријечима, пројекат подразумијева радове на крову, изолацији, фасади и уградњу два нова котла на пелет, те прилагођавање мреже и система гријања у објектима.

Он је навео да би реконструкцијом ова два објекта Дома здравља био потпуно завршен процес енергетске реконструкције на свим објектима. Нешковић је најавио да је у плану и набавка дигиталног рендгена како би био унапријеђен рад Службе за радиологију ове здравствене установе. Он је изјавио новинарима да је Дом здравља Лопаре и прошле године пословао позитивно и стабилно, према финансијском извјештају о пословању у 2021. години, који је усвојио Управни одбор ове установе. Нешковић је подсјетио да су у прошлој години набављена два возила, од којих једно санитетско и једно путничко.

Он је навео да је средином прошле године започет процес прилагођавања Дома здравља Лопаре стандардима које захтијева Агенција за сертификацију, акредитацију и унапређење квалитета здравствене заштите Републике Српске и да се ове године наставља рад на припреми за оцјену ове агенције. "Реконструисана је и комплетна водоводна мрежа у склопу неколико наших објеката у кругу Дома здравља Лопаре", рекао је Нешковић. У оквиру ових активности изграђен је љетниковац и реконструисан бунар, те тако обезбијеђено сигурно водоснабдијевање установе и када дође до проблема на градској мрежи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана