За путеве и улице у Сокоцу издвојено 1.600.000 КМ

Срна
За путеве и улице у Сокоцу издвојено 1.600.000 КМ

СОКОЛАЦ - За санацију, реконструкцију и изградњу нових путева и улица на подручју општине Соколац у протеклој грађевинској сезони уложено је око 1.600.000 КМ, рекао је данас начелник општине Соколац Милован Бјелица.

Бјелица изјавио новинарима да се тренутно ради тротоар од насеља Балтићи до Подроманије дужине два километра, те да ће прва фаза овог пројекта до насеља Мајдани бити ускоро завршена.


Он је нагласио да су све припреме извршене и урађена траса за асфалтирање улице од Спортске дворане, поред основне и средње школе до Улице Пере Косорића, која већ дуже вријеме недостаје овом дијелу насеља.

Бјелица је најавио скори завршетак радова на асфалтирању ове саобраћајнице.

Начелник општине Соколац подсјетио је да је у овој години асфалтирано 10 улица у насељу Брезјак, као и шест улица у насељу Соколачке њиве, гдје је преостало да буду завршени радови на санацији у још једној улици и на два крака, чиме ће бити заокружени сви планирани радови на путној инфраструктури у овом насељу.

Бјелица је рекао да је у овој грађевинској сезони санирана дионица пута од скретања према Ћаваринама до Кнежинског раскршћа, реконструисан је дио Улице Михајла Бјелаковића, дионица која повезује Романијску са улицом Јове Јанковића, те прилазни пут према Градском стадиону “Бара”.

Он је најавио да ће се и даље радити на санацији улица и поправци локалних путева, све док временске прилике дозволе.

“Према нашим плановима, радиће се три улице у насељу Лазе и Ћилимара, као и два крака у насељу Брдо”, додао је Бјелица.

Он је рекао да је у овој години асфалтирана дионица дужине један километар од Ћаварина према Шенковићима, чиме је завршена потпуна санација овог локалног пута, асфалтирана је дионица од 1,2 километра од села Мангурићи према Ишерић брду и дионица од 1,8 километара у селу Педише.

Бјелица је навео да је планирано асфалтирање локалног пута Каљина-Храстиште-Доње Гире дужине 1,8 километара и дијела пута дужине један километар према Манастиру Свете Тројице у селу Озерковићи.

Он је истакао да је ове године на Сокоцу урађен видео-надзор са 18 камера на кључним тачкама у градском насељу и постављени нови семафори на четири локације.

Предузеће “Романијапутеви” било је извођач радова на већини пројеката путне инфраструктуре на подручју општине Соколац, а видео-надзор је поставила фирма “К-Инел” из Источног Сарајева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана