За пројекте у Босанском Петровцу 100.000 КМ

Милијана Латиновић
За пројекте у Босанском Петровцу 100.000 КМ

БОСАНСКИ ПЕТРОВАЦ - За водовод у Мјесној заједници Капљух у Босанском Петровцу, реконструкцију једне градске улице и прилаза до православног гробља Влада Српске, Републички секретаријат за расељена лица и миграције и представници РС у Сарајеву обезбиједиће у овој години 100.000 КМ, а повратници могу рачунати и на помоћ војвођанског Фонда за избјегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону.

Истакнуто је то након данашњег састанка предсједавајућег Скупштине општине Босански Петровац Немање Давидовића са директорима  Секретаријата и Фонда, Љубом Нинковићем и Душком Ћутилом.

- Влада Српске потврдила је да је партнер свим становницима у нашој општини. Настављамо и добру сарадњу са Владом Аутономне покрајине Војводине - истакао је Давидовић.

Нинковић је рекао да је разговарано о помоћи повратницима и додао да је Влада у протеклих пет година уложила у ову општину око 700.000 марака.

- Око 70.000 маракау овој години обезбиједиће Влада Српске, дио новца је остао од прошлогодишњег пројекта, а настојаћемо и да из Комисије за избјеглице БиХ, гдје сам представник по дужности, обезбиједимо још око 30.000 КМ за ову општину, што је све укупно око 100.000 марака - појаснио је Нинковић.

Ћутило је нагласио да је на састанку било ријечи о наредним корацима које ће предузети у циљу побољшања положаја повратника у овој општини.

- Раније смо помогли породице које се баве сточарством, пружили подршку разним удружењима, а план је да у наредном периоду израдимо акциони план заједно са Републичким секретаријатом за расељена лица и миграције кроз који ћемо економски оснажити повратнике. На тај начин помоћи ћемо одрживи повратак - поручио је Ћутило нагласивши да је план да се акциони план реализује већ идуће године.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана