За помоћ Марку Павловићу прикупљено 1.745 КМ

Срна
За помоћ Марку Павловићу прикупљено 1.745 КМ

ПАЛЕ - У хуманитарној акцији "Улични свирач" данас је на Палама прикупљено 1.745 КМ за помоћ седамнаестогодишњем Марку Павловићу који болује од Вилсонове болести, а чији је узрок, показале су претраге, осиромашени уранијум.

Организатор акције Лука Новосел рекао је новинарима да се на Палама други пут одржава хуманитарна акција "Улични свирач", овај пут за суграђанина Марка Павловића.

"Ми музичари са Пала и Источног Сарајева више од три часа смо свирали и пјевали испред Саборног храма Светог Архангела Михајла јер желимо да помогнемо Марку и његовој породици. Гледамо да помогнемо и другима, лијеп је то гест", истакао је Новосел.

Он је захвалио свима који су се одазвали акцији, укључујући и грађане који су уплатили новац на рачун Павловића.

Новосел је додао да су становници Пала и те како хумани људи, не само на основу ове хуманитарне акцији, него и бројних других.

Члан групе "Битанге и принчеви" са Пала Милош Маловић, који је учествовао у акцији са колегиницом Маријаном Капуран, захвалио је организатору што је покренуо акцију, као и музичарима из Источног Сарајева што су их подржали.

"Вољели би да је маље људи којима је потреба помоћ, али ипак оно што нас чини људима јесте колико другима помажемо", навео је Маловић.

Учесница ове хуманитарне акције Маја Станишић рекла је да јој је драго што са сестром учествује у оваквим акцијама, јер као музичари желе да таленат користе што љепше и хуманије.

Маркова мама, Слађана, раније је рекла Срни, да је Марко док је још био у стомаку претрпио оштећење мозга, што је довело до болести, која захтијева и посебан режим исхране.

За помоћ породици Павловић могу се уплатити средства на жиро рачун у НЛБ банци 562-012-81159817-59 /КМ/ на име Слађана Павловић.

Вилсонова болест је генетички поремећај који карактерише накупљање бакра у ткивима. Болест се лијечи посебним дијетама, лијековима који смањују апсорпцију бакра или лијековима који уклањају вишак бакра из тијела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана