За операцију Саре Лазић недостаје још 3.500 евра

Срна
За операцију Саре Лазић недостаје још 3.500 евра

ДОБОЈ- Добојски огранак Удружења грађана “Хуманитас” уручио је данас новчану помоћ у износу од 5.000 КМ за потребе лијечења шеснаестогодишње Саре Лазић из овог града, која за трошкове операције кичме мора да прикупи више од 16.500 евра.

Представник “Хуманитаса” Марина Протић рекла је новинарима да су уручена средства прикупљена током септембарске акције и да за потребе операције у Београду недостаје још око 3.500 евра.

-За Сарину операцију потребно је више од 16.500 евра, до сада је прикупљено око 13.000 евра - изјавила је Протићева и позвала људе добре воље да се прикључе акцији како би што раније био обезбијеђен термин за другу операција кичменог стуба.

Сарина мајка Сандра Лазић истакла је да је ријеч о врло ријетком обољењу и да су тестови у Финској дијагностификовали прогресивну енцефалопатију са митрофијом и оптичком атрофијом Г318.

Према њеним ријечима, Сара је у Италији добила двије дозе тестног лијека, али тренутно нема лијека за ово обољење.

Она је навела да је обољење дјевојчици оштетило мозак, кичмени стуб и вид, али да је Сара упркос томе завршила девети разред, а по одлуци љекара и Центра за социјални рад не смије похађати средњу школу.

Сара Лазић је рекла да се радује операцији које се неће плашити уколико буду прикупљена средства.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана