За одбрану од поплава у Српцу 8,5 милиона марака

Д. Ј.
За одбрану од поплава у Српцу 8,5 милиона марака

Србац - За изградњу и санацију водопривредних објеката на подручју Српца у току ове и сљедеће године биће уложено најмање 8,5 милиона КМ, закључак је са састанка начелника општине Млађана Драгосављевића са представницима Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС и Јавног предузећа “Воде Српске”.

С циљем јачања система одбране од поплава планирана је санација обалоутврда на пет најугроженијих локација. Ријеч је о обалоутврдама у Лилићу, Пријебљезима, Бајинцима, Гламочанима и локалитету код Врбаског моста, а за највећи број њих већ је израђен пројекат и достављен ресорном министарству. Према најавама из министарства, радови би требало да почну када и грађевинска сезоне сљедеће године.

- Очекујемо да би вриједност ових пројеката могла износити између 4,5 и пет милиона КМ. До краја овог љета биће завршена и реконструкција црпне станице у Повеличу у вриједности од 700.000 КМ и биће задовољавајућег квалитета по свим параметрима. Наставак реконструкције црпних станица услиједиће након завршетка свих процедура предвиђених уговором - рекао је помоћник министра за водопривреду Милан Гаврић.

Паралелно с тим до краја године биће завршена реконструкција врбаско-савског насипа, за шта ће Влада РС издвојити око 3,1 милион КМ.

- Радови су започели још у октобру прошле године и наредних мјесеци ће се одвијати планираном динамиком - казао је Драгосављевић.

Састанку у Српцу присуствовали су и директор ЈУ “Воде Српске” Мирослав Миловановић и помоћник директора за финансије Милан Трнинић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана