За нови пут, водовод и игралиште у Српцу 400.000 КМ

Д. Ј.
За нови пут, водовод и игралиште у Српцу 400.000 КМ

Србац - Србац је ових дана право градилиште, јер су у току инфраструктурни радови на три локације, вриједни око 400.000 КМ.

Највећи износ од око 246.000 КМ издвојен је за реконструкцију и асфалтирање пута у селу Расавац, у дужини од 2,2 километра. Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС обезбиједило је, у оквиру пројекта ИФАД, 193.000 КМ, а општина 52.000 КМ. Ријеч је о селу у којем живи нешто мање од 200 мјештана и у којем је главна саобраћајница макадамски пут, који повезује то мјесто са регионалним путем Србац - Прњавор.

- Село је прије четири и по деценије добило струју, а прије седам година је прикључено на градску водоводну мрежу. Остало је још да добије асфалт, а и то ће бити завршено до краја године - рекао је начелник Српца Млађан Драгосављевић.

У склопу пројекта ИФАД обезбијеђена је финансијска подршка и за изградњу водоводне мреже у селу Жупски Разбој, за шта је издвојена 151.000 КМ.

- Село се годинама снабдијевало водом са локалног водовода на природни пад, а сада ће бити прикључено на градску водоводну мрежу. Почела је изградња пумпне станице и 9.500 метара водоводне мреже, на које ће бити прикључено око 40 домаћинстава - рекао је Драгосављевић.

Планом капиталних инвестиција за ову годину предвиђено је доста мањих пројеката, а један од њих ће бити успјешно окончан ове седмице.

- Ријеч је о асфалтирању школског игралишта у Кобашу, које је било дотрајало. За тај посао издвојено је 10.000 КМ - истакао је Драгосављевић.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана