За малишане у Санском Мосту 180 пакетића

М. Л.
За малишане у Санском Мосту 180 пакетића

Сански Мост - Поводом обиљежавања предстојећег празника Светог Саве, у организацији Завичајног удружења Сањана "Грмеч", малишанима из повратничких породица у Санском Мосту јуче су подијељени пакетићи.

Предсједник овог удружења Александра Рибић-Стојаковић истакла је да је ово трећа година заредом како удружење, са сједиштем у Бањалуци, припрема пакетиће за најмлађе.

- Припремљено је 180 пакетића. На овај начин желимо обрадовати малишане из повратничких породица и уљепшати им празничне дане - казала је Рибић-Стојаковић.

Она је додала да су ову хуману акцију помогли Сањани који живе и раде на подручју Бањалуке, али и других градова Српске. Малишанима који живе у ужем градском подручју пакетићи су подијељени јуче, док ће остатак активисти овог удружења однијети дјеци која живе у удаљеним рубним дијеловима санске општине.

Овом чину претходило је богослужење у Цркви Светих апостола Петра и Павла у Санском Мосту, које је предводио епископ бихаћко-петровачки Атанасије.  Он је истакао како је предстојећи празник Свети Сава најзначајнији у Српском народу и подсјетио на његову симболику и важност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана