За лијечење Софије Алексић у двије акције прикупљено око 2.400 КМ

Срна
За лијечење Софије Алексић у двије акције прикупљено око 2.400 КМ

ДОБОЈ - За лијечење четворогодишње дјевојчице Софије Алексић која болује од леукемије, у двије хуманитарне акције прикупљено је око 2.400 КМ.

Око 1.300 КМ прикупљено је на хуманитарној изложби "Софији с љубављу" коју је јуче организовала група добојских умјетника у Центру за културу и образовање Добој.

У акцији "Књигом мог дјетињства за Софијино дјетињство", коју су прије два дана у Градском парку организовали ученици петих разреда Основне школе "Свети Сава" у Добоју, прикупљено је 1.115 КМ.

Академски сликар Драгана Јовић рекла је Срни да је задовољна одзивом умјетника и радовима које су уступили за хуманитарну продају с обзиром да су цијене симболичне, а изложба организована спонтано.

Директор Основне школе Свети Сава Радмила Дакић поздравила је акцију основаца који су показали да доброта и племенитост увијек нађу свој пут.

- Бити добар је племенито. Учити друге да буду добри је још племенитије. Мало је рећи да су поносни и срећни због успјеха и могућности да помогну једној маленој дјевојчици - рекла је Дакићева.

Она је изразила наду да ће Софијино лијечење имати срећан крај.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана