За лијечење Магдалене Влашки прикупљено 1.300 КМ

Срна
За лијечење Магдалене Влашки прикупљено 1.300 КМ

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Ученици Основне школе “Петар Петровић Његош” из Источне Илиџе вечерас су у Источном Сарајеву одиграли завршну, шесту хуманитарну представу “Женски времеплов”, на којој је прикупљено 1.300 КМ за лијечење осмогодишње Магдалене Влашки из Трнова, која болује од малигне болести.

Представа је настала у сарадњи са Првом основном школом из Брчког, а написале су је наставници српског језика Весна Станишић, Весна Ркман, Сандра Лалић и Маја Чолаковић.

Аутори представе су настојали да обједине жене које су дале допринос човјечанству у областима књижевности, науке, културе, историје, а појављују се хероине попут Исидоре Секулић, Надежде Петровић, Фриде Кало, Милунке Савић, Марије Кири, Милене Ајнштајн и Диане Будисављевић.

Директор Основне школе “Петар Петровић Његош” Драган Јововић рекао је новинарима да су на прве три представе прикупљали новац за лијечење Милоша Божовића, нагласивши да је веома срећан што из Москве стижу лијепе вијести о његовом здравственом стању.

“Надам се и да ће новац прикупљен од три одигране представе помоћи изљечењу наше Магдалене. Посебно желим да поздравим ученике из Прве основне школе из Брчког, који вечерас из оправданих разлога са нашим ученицима нису играли у представи”, нагласио је Јововић.

Јововић је рекао да из ове представе сви могу нешто да науче, јер дјеца шаљу позитивну поруку из које се много тога може извући.

Он је истакао да је вечерашња представа посљедња, с обзиром на то да ученици који у њој глуме завршавају основну школу.

Ученица Јана Владичић, која глуми славну модну креаторку Коко Шанел, рекла је да јој много значи што је била дио једног овако успјешног хуманитарног пројекта.

Лана Пантић, која игра велику српску сликарку Надежду Петровић, испричала је да је глума за њу неко ново искуство, те да јој је посебно драго што помажу другима.

Осмогодишња Магдалена Влашки из Трнова болује од малигне болести и тренутно је на лијечењу у Клиничком центру Србије у Београду, након чега би лијечење требало да настави у иностранству, за шта је потребно прикупити око 300.000 евра.

Уплате на рачун могу се извршити и на број 5520001975658815 у Адико банци на име Зорица Дурсун, Трг Срђана Кнежевића осам, 71220 Трново.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана