За културне и спортске манифестације у Српцу више новца

Д. Ј.
За културне и спортске манифестације у Српцу више новца

Србац - За организацију културних и спортских манифестација у Српцу у овој години из буџета општине биће издвојено 25.000 КМ, што је за 5.000 више у односу на прошлу годину.

Начелник Српца Млађан Драгосављевић у петак је расписао јавни позив за финансирање ових манифестација, који ће бити отворен до 5. фебруара, а право учешћа имају установе културе чији је оснивач општина, спортске организације и јавна предузећа која доприносе развоју културе и спорта у општини.

- На конкурс се могу пријавити и културно-умјетничка друштва, предшколске установе, основне и средње школе које доприносе културном или спортском уздизању и образовању младих, физичка лица која се баве културним стваралаштвом и спортом, вјерске организације и удружења регистрована ван територије општине Србац, а чији ће се програми и пројекти дијелом или у цјелини реализовати на територији Српца - истакао је Драгосављевић.

Очекује се да ће и ове године подршку добити неке од традиционалних манифестација као што су ликовно-еколошка колонија у Бардачи, градски турнир у малом фудбалу, Гастро фест Србац-Бардача и друге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана