За ковид болницу УНДП обезбиједио три монитора

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА - Програм за развој Уједињених нација (УНДП) донирао је бијељинској Болници три монитора за праћење виталних функција пацијената са ЕКГ-ом која је финансирала ЕУ у оквиру програма помоћи у набавци медицинске и друге опреме у борби против ширења пандемије вируса корона, саопштено је из Болнице "Свети врачеви" Бијељина.

Вриједност дониране опреме је око 20.000 КМ.

"Монитори швајцарског произвођача Шилер биће смјештени у Јединицу интензивне његе Ковид болнице један и имаће веома значајну улогу у вентуалном будућем таласу епидемије ковида 19", рекао је данас доктор Микајло Лазић, помоћник директора за медицинске послове Болнице "Свети врачеви".

Лазић је захвалио за донацију и истакао да су ЕУ и УНДП у претходном периоду имали значајне донације.

"Међу ранијим донацијама посебно бих истакао вриједне и значајне пројекте на заштити животне средине кроз набавку машина за стерилизацију медицинског отпада које смо добили прошле године и уградању соларних панела за загријавање воде у Болници", рекао је Лазић.

Оцјењујући тренутну епидемиолошку ситуацију, он је рекао да је она на подручју Бијељине задовољавајућа, те да у Ковид болници од 26. јуна нема пацијената.

"Овај период користимо да уклонимо неке раније уочене недостатке. У завршној смо фази развођења медицинских гасова у Ковид један болници (старо рудно одјељење), а овај период користимо и за одмор здравствених радника који су дуго били под скафадерима", изјавио је доктор Лазић.

Он је рекао да се ради и на набавци санитетске и заштитне опреме како би Болница што спремније дочекала евентуални нови талас епидемије вируса корона.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана