Бијељина: За кошење амброзије са јавних површина 24.000 КМ

ГС
Бијељина: За кошење амброзије са јавних површина 24.000 КМ

БИЈЕЉИНА - Град Бијељина издвојиће 24.000 КМ за кошење амброзије са јавних површина на осам локација у граду и шест у сеоском подручју, најављено је из градског Одјељења за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине.

У плану је да кошење амброзије на подручју Семберије почне крајем мјесеца.

Осим тога, биће издвојена средства и за кошење амброзије на путевима и јавним површинама, по потреби и посебном налогу наручиоца, као и средства за извршење рјешења пољопривредне и комуналне инспекције.

Према ријечима пољопривредног инспектора Зорана Перића, власницима приватних пољопривредних парцела на којима је примијећена амброзија издаје се рјешење о уклањању овог корова у року од три дана.

“Казна за неизвршење је од 150 до 200 КМ за физичка лица, за правна лица од 1.000 до 2.000 КМ, а за одговорна лица у правном лицу од 200 до 300 КМ”, навео је Перић.

За праћење извршења кошења амброзије на јавним површинама надлежно је градско Одјељење комуналне полиције, које може да изда казне у једнаком износу као и пољопривредни инспектор.

“Надзор над кошењем амброзије у двориштима, баштама и на неизграђеном грађевинском земљишту врши еколошки инспектор, а на земљишту које припада Водама Српске водопривредни инспектор”, навела је Јасна Алимујкић из бијељинске Комуналне полиције.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана