За кориснике шалтер у Бијељини сале бесплатан паркинг

Љ. А.
За кориснике шалтер у Бијељини сале бесплатан паркинг

Бијељина - Челници Градске управе у Бијељини намјеравају да уведу низ новина како би грађанима олакшали приступ услугама градске администрације због чега би, између осталог, требало да буде омогућено бесплатно получасовно паркирање.

Према ријечима предсједника Скупштине града Бијељина Славише Марковића планирано је да се ослободи дио постојећег паркинга за грађане који користе услуге матичне службе или градске администрације.

- На састанку са представницима предузећа "Патриот" које обавља наплату паркинга и Дирекције за развој и изградњу града Бијељина која газдује јавним паркиралиштима договорили смо се да дио паркинга око зграде Градске управе трајно ослободимо. Овим бисмо омогућили грађанима који користе наше услуге, посебно у шалтер сали Матичне службе, да несметано заврше своје обавезе - рекао је Марковић.

Он истиче да би то знатно олакшало посао становницима који се у просјеку задржавају од 15 минута до пола часа у Градској управи.

На подручју Бијељине има 855 паркинг мјеста подијељених у двије зоне. За сат паркирања у црвеној зони потребно је издвојити марку, док возачи који паркирају возило у плавој зони за овај период треба да издвоје пола марке.

Према подацима Дирекције за развој и изградњу града, наплата паркинга у прошлој години била је већа за пет процената у односу на 2015. годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана