За капиталне пројекте у Српцу шест милиона КМ

Д. Ј.
За капиталне пројекте у Српцу шест милиона КМ

СРБАЦ - До краја године планирано је да се реализује 20 капиталних пројеката на територији општине Србац за шта ће бити издвојено око шест милиона марака.

Начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић рекао је да је на августовској сједници Скупштине општине Србац план капиталних инвестиција допуњен са неколико нових пројеката.

- Ријеч је о санацији објекта школе у Срђевићима и друштвеног дома у Каоцима, завршетку радова на просторијама Фудбалског клуба Полет из Малих Ситнеша и вањском уређењу новог вртића те изградњи фекалне и оборинске канализације на овом локалитету – рекао је Михољчић.

Међу новим пројектима је и санација локалних путева, а обезбијеђена су и средства за другу фазу пројекта изградње друштвеног дома у Горњим Срђевићима.

- Радиће се реконструкција пута кроз насеље Сунце у дужини од 875 метара, затим дијела Љубовијске улице у дужини од 57 метара и приступне саобраћајнице у индустријској зони, код бивше фабрике “Стирокарт”, у дужини од 150 метара. Вршиће се и модернизација локалних путева у мјесној заједници Пријебљези - рекао је Михољчић.

Неки од пројеката су у завршној фази, попут изградње друштвеног дома у Разбоју Љевчанском, а напредује и изградња зграде за младе брачне парове, што је један од капиталнијих пројеката у овој години у износу од око 1,5 милиона КМ.

 - Укупна средства која треба да добијемо путем грантова Владе Републике Српске и других донатора износе близу 3,5 милиона КМ док ће општина Србац средствима из буџета и учешћем грађана обезбиједити око 2,5 милиона  – нагласио је Михољчић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана