За један дан за "Поносну картицу" пријављено 25 породица

Срна
Foto: Википедија

НОВИ ГРАД- У Новом Граду се првог дана за подношење захтјева за "Поносну картицу Републике Српске" пријавило 25 породица, рекла је данас Срни вршилац дужности начелника општинског Одјељења за друштвене дјелатности Јована Војновић.

Војновићева је рекла да је општина Нови Град упутила позив привредницима да се укључе у пројекат "Пријатељ породице" давањем попуста за робу или услуге породицама са троје и више дјеце.

"Општина Нови Град потписала је прошле седмице уговор о сарадњи са Фондацијом За породицу у оквиру пројекта Пријатељи породице. То ће омогућити, прије свега мајкама са троје и више дјеце да добију Поносну картицу Републике Српске и да приликом куповине робе и услуга од партнера пројекта добију попуст на укупну вриједност купљене робе, односно услуга", рекла је Војновићева.

Она је појаснила да је пројекат, осим подршке наталитету, осмишљен да садржи и мјере подршке локалној привреди.

Пројекат "Пријатељи породице", осим локалних заједница, подржаће и Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону финансирањем трошкова укључивања четири општине из Федерације БиХ (ФБиХ) Гламоч, Грахово, Дрвар и Петровац.

Осим тога, у току су активности да ова управа подржи и друге општине из Републици Српској из категорије изразито неразвијених.

"Право на Поносну картицу, која ће гласити на име мајке, имају породице са троје или више дјеце, од којих је најмање једно малољетно, са боравиштем у Новом Граду", рекла је Војновићева.

Она очекује да ће привредници из ове општине подржати пројекат.

Први дан подношења захтјева за "Поносну картицу" у Новом Граду био је јуче.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана