За хуманитарно опремање куће Дубичанина недостаје још 900 КМ

Свјетлана Ђуричић
За хуманитарно опремање куће Дубичанина недостаје још 900 КМ

Козарска Дубица - Хуманитарна акција за помоћ Ђурђу Ћорићу (62) из Кадиног Јеловца код Козарске Дубице је при крају, а његови суграђани сакупили су новац, за који су купили грађевински материјал и направили малу кућу од 26 квадрата.

Како је “Гласу Српске” рекла организаторка хуманитарне акције Љиљана Гарача, Ђурђу, који се због болести кукова тешко креће, тиме је увелико олакшан живот, али недостаје још око 900 КМ за опремање кућице.

- За мјесец смо саградили и покрили кућу, а Ђурађ се, без обзира на недовршен објекат, одмах уселио, јер је у старој кући било немогуће боравити. Недостаје још око 900 КМ да опремимо кућицу до краја. Потребна је унутрашња и вањска столарија, те кауч и ормар - казала је Гарача те додала да сви који желе да помогну новац могу дати Ђурђу, њој или га уплатити у фирми “Први мај Радека” за материјал.

За Ђурђа, који живи сам од помоћи комшија, нова кућа значи бољи живот.

- У старој кући, која је саграђена прије 70 година, било је тешко живјети без воде и струје, без пода, а и кров је прокишњавао. За мене је у новој кући почео нови живот - казао је Ћорић након покривања куће и захвалио свима који су учествовали у акцији.

Највећи донатори били су фирма “Ђурђевић” из Козарске Дубице и “Крајишници” из шведског Халмстада. Грађу за кров обезбиједили су ”Техна турс”, “Агрофлора”, “Дабар холц” и “Рис”, Удружење младих “Фокус” дало је цријеп, а у акцију су се укључили и бројни појединци и организације.

У оквиру акције било је организовано хуманитарно вече у дубичком селу Срефлије, на којем је учествовало неколико локалних ојкачких и пјевачких група.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана