За годину 141 интервенција: Братуначки ватрогасци имали пуне руке посла

Срна
За годину 141 интервенција: Братуначки ватрогасци имали пуне руке посла

БРАТУНАЦ - Припадници територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Братунац за годину дана имали су 141 интервенцију у којима је велики број лица спасен и на вријеме транспортован у здравствене центре.

Командир јединице Златан Симић рекао је да су од краја новембра прошле године до почетка децембра ове 63 интервенције биле техничке или била ријеч о асистенцијима.

Забиљежено је по 16 пожара димњака и саобраћајних несрећа, 11 интервенција спасавања и трагања на води, седам пожара на стамбеним и помоћним објектима и друге интервенције.

Симић је истакао да су пронашли или затекли седам мртвих особа.

Територијална ватрогасно-спасилачка јединица Братунац има 15 запослених и убраја се у једну од средње–мањих јединица у Републици Српској.

"Рад ватрогасно-спасилачке службе је увијек активан. Радници су распоређени у смјенама које су састављене од ватрогасца-спасиоца, једног обученог за управљање теретним моторним возилом и једног са положеним стручним испитом за руководиоца акцијама гашења и спашавања", појаснио је Симић.

Он је истакао да се у протеклој години радило на промовисању ватрогаства и хуманости овог позива, те додао да су братуначки ватрогасци, који су једни од оснивача Удружења професионалних ватрогасаца-спасилаца Републике Српске, дали допринос развоју и раду овог удружења.

Према његовим ријечима, ови ватрогасци, као колектив, активни су чланови друштава добровољних давалаца крви и неких хуманитарних организација, а учествују и у разним хуманитарним акцијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана