За два мјесеца сакупљено 14.521 км за лијечење Жељане Ристић из Брода

Срна
За два мјесеца сакупљено 14.521 км за лијечење Жељане Ристић из Брода

Брод - Невладина организација “Аргс” и Савјет ученика Средњошколског центра /СШЦ/ “Никола Тесла” из Брода сакупили су 14.521 КМ за лијечење шеснаестогодишње суграђанке Жељане Ристић, саопштено је из ове невладине организације.

Прије 14 година Жељана је доживјела саобраћајну несрећу у којој јој је, нажалост, остала потпуни инвалид.


“Бори се да поново стане на ноге како би могла да настави школовање. Њена дијагноза је квадриплегија. Сазнала је да постоји шанса, а то су три операције и свака би коштала око 6.000 евра”, кажу из “Аргса”.

За два мјесеца колико је трајала хуманитарна акција “За Жељану” одржан је низ активности, у које се укључио знатан број појединаца, институција и установа.

Један од првих корака хуманитарне акције било је постављање кутија за добровољни прилог у угоститељским објектима и маркетима на подручју Брода, гдје је сакупљено 5.090 КМ.

Одигране су и двије утакмице у Жељанино име, у организацији Фудбалског клуба “Полет” и Женског рукометног клуба “Нестро Брод”.

“Многи бродски привредници дали су свој велики допринос овој акцији, од организовања разних догађаја и дружења, па до донаторске вечери, гдје смо заједно са начелником општине Брод Илијом Јовичићем успјешно приредили богат програм”, наводе организатори хуманитарне акције у Броду.

На донаторској вечери одржана је изложба фотографија и слика умјетника из Брода, чији је приход од продаје уплаћен за Жељанино лијечење.

“Не смијемо заборавити и наше најмлађе суграђане и школарце из Основне школе жСвети Саваж и СШЦ жНикола Теслаж који су се укључили у акцију преко разних секција и дешавања”, истичу организатори.

Дио млађе популације привукло је и филмско вече у амфитеатру СШЦ “Никола Тесла”, гдје је улазница била добровољни прилог, као и велики хуманитарни концерт у Лијешћу у организацији локалних музичких извођача.

“Жељана ће на прву операцију 28. јуна, на Видовдан, и желимо јој успјешан опоравак и што скорију другу операцију која ће јој помоћи да што прије стане на ноге и крене да корача у нови дио живота”, кажу организатори хуманитарне акције “За Жељану”.

Операција ће бити обављена у Новом Саду у Специјалистичкој ординацији за ортопедију “ОРТО-МД”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана