За бољи студентски живот у Фочи и Палама 1,62 милиона

Д. К.
За бољи студентски живот у Фочи и Палама 1,62 милиона

Бањалука - Студенти у Фочи и Палама ускоро ће добити боље услове становања јер су јуче потписани уговори о набавци намјештаја за опремање домова у тим општинама, чија је вриједност 1,62 милиона марака.

Министар просвјете и културе РС Дане Малешевић нагласио је да ће захваљујући набавци опреме, квалитетнији смјештај и услове за учење имати 590 студената на Палама и 350 у Фочи, као и сви студенти фочанског Православног богословског факултета.

- Вриједност уговора је 1,62 милиона марака, а новац за набавку намјештаја обезбијеђен је из буџета РС за ову годину. Рок за реализацију уговора је 60 дана - рекао је Малешевић послије потписивања уговора.

Према Малешевићевим ријечима, за потпуно опремање студентских домова у Фочи и Палама треба поново расписати и тендер за набавку опреме за кухиње.

На питање докле је стигло опремање четвртог павиљона студентског дома у Бањалуци, Малешевић је казао да је у процедури јавних набавки било неоснованих жалби одређених понуђача, те да треба сачекати крајњи епилог.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана