За боље снабдијевање струјом Семберије и Мајевице 100.000 марака

Љ. А.
За боље снабдијевање струјом Семберије и Мајевице 100.000 марака

Бијељина - Захваљујући новој трафо-станици Међаши шест са прикључним далеководом и 10-киловолтном далеководу Балатун-Метеризи, који су јуче пуштени у рад, становницима овог дијела Семберије значајно ће бити побољшано снабдијевање струјом.

"Електро-Бијељина" је у рад ових електро-енергетских објеката уложила 100.000 КМ, а директор овог предузећа Недељко Ћорић каже да на подручју мјесне заједнице Међаши електричном енергијом снабдијевају око 400 купаца.

- Усљед лошег снабдијевања електричном енергијом и слабих нисконапонских прилика били смо принуђени да изградимо нову трафо-станицу. Изградњом нове трафо-станице Међаши шест биће омогућено уредно снабдијевање струјом - додао је Ћорић.

Руководилац "Електродистрибуције" Бијељина Драгиша Максимовић рекао је да се изградњом ове трафо-станице поспјешује праћење прекомјерног повећања потрошње струје. Он је подсјетио на рекордне резултате остварене на смањењу губитака на мрежи.

- Борба против неовлашћене потрошње електричне енергије и појачана контрола мјерних мјеста дали су пун ефекат - рекао је он.

Из "Електро-Бијељине", која струјом снабдијева 110.000 купаца на подручју два града и 11 општина Српске, истичу да је у овој години планирано још неколико инвестиција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана