За „Ацине кораке „пјешаче и по киши: Ходочасници кренули из Лакташа

Милош Васиљевић
Foto: Уступљена фотографија

ПРЊАВОР - Са вјером у Бога и уз подршку родбине, пријатеља али и Александра Милинковића за којег ходају, петорица ходочасника јутрос су 8.30 часова кренули на путовање из Лакташа, а у плану им је да 29. априла дођу до манастира Тумане.

-Подршку нам људи дају на сваком кораку - прича Владимир Јованић, један од ходочасника за „Глас Српске”.

Додаје да их, како су  и очекивали већ првог дана путовања прати киша. Ни она, наглашава, није, проблем јер имају адекватну опрему.

 - Близу смо Прњавора, пратила нас је киша, али ништа није проблем, имамо јаку вољу, а и добро смо се припремили.  Пјешачимо “за Ацине кораке”, идемо лагано, а у просјеку ћемо дневно прелазити око 45 километара. За сутра је планирано да стигнемо до Дервенте - рекао је Јованић.

Током 12 дана прећи ће око 460 километара.

Лани су ови младићи ишли до манастира Острог како би помогли свом суграђанину Аци, а хуманитарну мисију настављају ове године посјетом светињама - манастирима Нимник и Тумане.

Оосим Предрага Станковића, који не може да им се придружи због повреде ноге  на пут ка манастиру Тумане иду Гордан Василић, Драган Савић, Срђан Станковић, Срђан Гајић и Владимир Јованић.

Александар Милинковић је 2019. године приликом скока у воду задобио тешке повреде и данас је на рехабилитацији и вјежбама. Након несреће се лијечио у УКЦ РС и имао је више операција вратних пршљенова. Лијечио се и у Заводу “Др Мирослав Зотовић”, а онда је премјештен у клинику у Новом Саду.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана