Вуковић позвао грађане да гласају на изборима у Србији

Срна
Вуковић позвао грађане да гласају на изборима у Србији

Источно Сарајево - Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић позвао је грађане Источног Сарајева који имају двојно држављанство и испуњавају потребне услове да остваре своје бирачко право и гласају на изборима у Србији.

Вуковић је позвао и остале грађане Републике Српске који, осим држављанства БиХ, имају држављанство Србије, да изађу на гласачка мјеста и дају свој глас неком од кандидата за Скупштину Србије и кандидатима у локалним самоуправама, саопштено је из Градске управе.

“Не треба подсјећати колико су значајни наши односи са Србијом и специјалне, паралелне везе које имамо. Морам да подсјетим наше грађане да Хрвати из западне Херцеговине својим гласом у знатној мјери утичу и на исход гласања у Хрватској”, навео је Вуковић.

Вуковић истиче да би то требало да постане пракса грађана Републике Српске, а о свему што је потребно за остваривање бирачког права могу да се информишу у Амбасади Србије у Сарајеву, као и конзулатима.

У Србији ће 21. јуна бити одржани парламентарни избори, избори за покрајински парламент у Војводини и већину скупштина локалних самоуправа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана