Вукосавље: Завршетак канализационе мреже до септембра

Срна
Вукосавље: Завршетак канализационе мреже до септембра

Вукосавље - Начелник општине Вукосавље Борислав Ракић рекао је данас да ће до септембра бити завршена фекална канализациона мрежа, чија изградња касни више од шест година.

Ракић је на сједници Скупштине општине Вукосавље рекао да ће до септембра бити изграђена препумпна станица и постављено посљедњих 1.500 метара од укупно 19 километара цијеви.

Он каже да је са извођачем радова предузећем "Нискоградња" из Лакташа постигнут договор о наставку изградње канализационе мреже, на којој су радови почели 2010. године.

Ракић је рекао да је са извођачем радова постигнут договор о стављању у стање мировања судског поступка који се од 2014. године води по тужби општине Вукосавље за наплату пенала због прекорачења рока за изградњу и за поврат средстава плаћених за приказане радове који нису обављени.

"Радови ће бити настављени сутра, а рок за изградњу посљедње етапе и препумпне станице, укупне вриједности 300.000 КМ, је 20 дана", рекао је Ракић.

Он је најавио да ће до краја године почети прикључивање око 1.000 домаћинстава и 50 привредних субјеката на мрежу чија је изградња, према уговору, требало да буде завршена у јулу 2011. године.

"Заједничка комисија Општине и жНискоградњеж ће, након завршетка и пуштања у рад канализационе мреже, утврдити ко коме и колико дугује и на миран начин ријешити спор који претходна два начелника нису ријешила", рекао је Ракић.

Он је подсјетио да је вриједност до сада завршених радова око три милиона КМ, а ријеч је о средствима Владе Републике Српске.

Ракић је осудио недавну крађу агрегата на препумпној станици канализационе мреже у Модричком Лугу и изразио очекивање да ће надлежне институције открити починиоца овог кривичног којим је општини причињена штета од 15.000 КМ.

Скупштина општина Вукосавље именовала је Одбор за припрему и обиљежавање Дана општине, 8. септембар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана