Вукосавље: Штаб за ванредне ситуације за Фонд солидарности Републике Српске 5.000 КМ

Срна
Вукосавље: Штаб за ванредне ситуације за Фонд солидарности Републике Српске 5.000 КМ

ВУКОСАВЉЕ - Штаб за ванредне ситуације Вукосавље донио је одлуку да из општинског буџета на рачун Фонда солидарности Републике Српске за ублажавање посљедица епидемије вирусом корона буде уплаћено 5.000 КМ.

Општински Штаб за ванредне ситуације је на данашњој сједници донио олдуку да прерасподјелом средстава у буџету буде обезбијеђено 35.000 КМ за сузбијање ширења пандемије, санацију посљедица изазваних новим вирусом корона у Вукосављу, те учешће ове општине у Фонду солидарности Републике Српске.

Замјеник начелника општине Вукосавље Дејан Јовић новинарима је рекао да су средства, осим донације Фонду солидарности, предвиђена и за функционисање карантина, те помоћ привредницима који су због настале ситуације престали са радом или раде са смањеним капацитетом.

"Из ових средстава општина ће рефундирати порез на доходак свим предузећима којима је био забрањен или ограничен рад током пандемије, а која поднесу захтјев локалној управи", рекао је Јовић, који је и члан општинског Штаба за ванредне ситуације.

Јовић је навео да је одлуком Штаба одгођено плаћање општинских такса до краја године, а да ће Скупштини општине на првој наредној сједници бити предложено да ова такса буде потпуно укинута за 2020. годину.

Он је истакао да је Штаб ослободио привреднике плаћања закупнина за кориштење простора који је у власништву општине.

"Комунална и друга јавна предузећа и установе, и поред рада у отежаним условима, задовољавају потребе грађана и до сада нису забиљежене тешкоће у здравственој заштити, комуналним услугама, снабдијевању водом и струјом, као и услугама локалне управе", рекао је Јовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана