Вукосавље: Одржани први Гастро сусрети

Срна
Вукосавље: Одржани први Гастро сусрети

Вукосавље - У Вукосављу су данас одржани први "Гастро сусрети" које је локална управа организвала поводом Дана општине, 8. септембра.

Гастро сусрете, на којима је традиционална јела и пића изложило 18 излагача из Вукосавља, Модриче, Шамца и општина из Федерације БиХ - Оџака и Домаљевца, отворио је начелник општине Борислав Ракић.


Он је рекао да је манифестација одржана у оквиру обиљежавања Дана општине с циљем да се промовише гастро понуда као и ручни радови становника Вукосавља и општина из Републике Српске и Федерације БиХ, са простора Посавнине.

"На овај начин покушавамо да сачувамо од заборава старе рецепте и начин припремања хране, као и предмете који су се давно користили у одмаћинствима, а који су карактериситчни за овај простор", рекао је Ракић.

Начелник Вукосваља је нагласио да су ови сусрети могућност да се окружењу и свијету пошаље слика о богатој гастро понуди, духовном богатству ошптине у којој су натањени људи из близу 50 општина бивше Југославије, те да ће манифестација помоћи и развоју културе и туризма у Вуксоављу.

У културном дијелу манифестације, одржане у Друштвеном дому у Јакешу, наступила су Културно-умјетничка друштва "Посавина" из Црквине код Шамца, "Шефко Авдић" из Тареваца код Модриче, "Препород" из Оџака и локална дјечија плесна група.

Посјетиоци, којих је према процјени оргнаизатора било близу 500, могли су дегустирати разноврсну храну и пића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана