Вукосавље добило Центар за културу

ATV
Вукосавље добило Центар за културу

Вукосавље је добило Центар за културу, за чију је градњу уложено око 300.000 марака. Ту није крај улагањима у инфраструктуру те локалне заједнице. Камен темељац за зграду општине положили су предсједница Српске и начелник општине. Ускоро ће све службе локалне администрације бити под једним кровом.

“Ми смо почели са првом фазом изградње тог објекта. Влада Републике Српске је издвојила 200.000 марака, Фонд за заштиту животне средине, односно поново Влада Српске још 100.000 марака и Влада Републике Србије још 50.000 евра”, рекао је Борислав Ракић, начелник општине Вукосавље. 

Улагали смо и улагаћемо у Вукосавље, поручује предсједница Српске. Каже да је Вукосавље примјер добре сарадње општинске и републичке власти. 

“Изузетно важно је да ми развијамо Вукосавље с обзиром на чињеницу да је то био простор без било какве инфраструктуре, да смо овдје уложили у претходних неколико година неких 10 милиона марака, ево сад само кроз ова два пројекта можемо да кажемо да имамо и 400.000 и 300.000 за други пројекат”, истакла је Жељка Цвијановић, предсједница Републике Српске.

Објекат локалне администарције, први је који у тој општини финансира и Влада Србије. Ново градилиште само је још један у низу доказа одличне сарадње Српске и Србије. 

“Србија поштује БиХ, али прије свега воли Српску и то показује својим несебичним давањем на добробот свих грађана општина које добијају помоћ”, нагласио је Владимир Николић, генерални конзул Србије у Репуиблици Срској.

Становници Вукосавља су више него задовољни. Рад се кажу и те како види.

“Асфалт па дом, па сад нова општина супер је, ми смо презадовољни”.

“Улице су асфалтиране, нису баш све, али биће све, а надамо се да ће бити и канализација”, истакли су грађани Вукосавља. 

Мала смо општина, али домаћински руководимо средствима које добијемо, каже начелник. Од Владе Српске, прошле године, само за асфалатирање путева, добили 400.000 марака. Санација школа и рјешавање статуса полицијске станице, још су неки од планова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана