Вукосавље: "1.000 за будућност" за основце 60 мини-рачунара и пет рутера

Срна
Вукосавље: "1.000 за будућност" за основце 60 мини-рачунара и пет рутера

ВУКОСАВЉЕ - Савјетник министра за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Никола Драговић уручио је данас у Вукосављу 60 мини-рачунара и пет мини-рутера за ученике Основне школе "Алекса Шантић".

Драговић је рекао да је донација рачунарске опреме дио пројекта "1.000 за будућност", који је Министарство покренуло у сарадњи са друштвено одговорним компанијама с циљем набавке 1.000 рачунара за неразвијене општине у Републици Српској, међу којима је и Вукосавље.

"Рачунари су четврте генерације, опремљени су софтверима који ће помоћи ученицима основне школе да начине прве информатичке кораке, те да са наставницима успјешно заврше школу на даљину", навео је Драговић.

Начелник општине Вукосавље Борислав Ракић захвалио је Министарству и компанијама "М:тел", "Ланако" и "Проинтер" за донацију која је изузетно важна за организовање наставе у вријеме епидемије.

"Друштвено одговорном иницијативом, коју је Министарство покренуло за вријеме епидемије, показан је и значај савремених технологија које ће у овом случају помоћи да се не заустави процес образовања", рекао је Ракић.

Директор школе Весна Пашалић навела је да ће рачунаре добити ученици седмих и осмих разреда.

"Онлајн настава се до сада успјешно реализовала, била је добра сарадња са ученицима, наставницима и родитељима, а са новом опремом ће се лакше реализовати наставни план и програм", истакла је Пашалићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана