Вучић: Србија наставља да улаже у Српску

Срна
Foto: Predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

СТАНАРИ- Предсједник Србије Александар Вучић истакао је да је пресрећан што је данас у Станарима, те да је Србија уложила више од 3,5 милиона КМ за изградњу Дома здравља у овој локалниј заједници.

"За мене је огромна част што сам овдје на отварању прелијепог Дома здравља", рекао је Вучић у обраћању поводом отварања Дома здравља "Србија".

Он је нагласио да има много објеката у Српској у које је Србија улагала новац, те да ће тако бити настављено са највећом срећом, пажњом и љубављу.

"Наставићемо колико год можемо да поможемо Републици Српској и нашем народу. Ви Србији помажете опстанком на својим вјековним огњиштима и љубављу према нама", додао је Вучић.

Он каже да је са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком договорио да, шта год да буде, Српска не може и никада неће да иде против Србије, а Србија никада ништа неће учинити против интереса Српске.

"Не само да имате предсједника Србије који једнако воли Србију, као и Републику Српску, него и народ у Србији воли Српску. Волимо вас као што и ви волите нас", рекао је Вучић.

Начелник Општине Станара Радојица Челић уручио је Вучићу повељу почасног грађанина.

Изградњу Дома здравља "Србија" финансирала је Влада Србије. Ова здравствена установа са 59 запослених, четири тима породичне медицине, лабораторијом и Службом хитне помоћи, имаће и Центар за базичну рехабилитацију, РТГ кабинет, педијатрију, гинекологију, Хигијенско-епидемиолошка службу, те друге услуге које припадају нивоу примарне здравствене заштите.

Камен темељац положен је 15. јула 2022. године у присуству тадашњег предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић, министра здравља и социјалне заштите Републике Српске Алена Шеранића и конзула Србије у Бањалуци Весне Маринковић.

Повезане вијести

Додик и Вучић стигли у Станаре

Погледајте како изгледа нови Дом здравља "Србија" у Станарима (ФОТО/ВИДЕО)

Вучићу уручена повеља општине Станари

Цвијановић пожељела добродошлицу Вучићу у Станаре и Српску

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана