Вртић организовао модну ревију за помоћ сестрама Гојић

Срна
Вртић организовао модну ревију за помоћ сестрама Гојић

Добој - У Добоју је вечерас одржана хуманитарна модна ревија дјеце из вртића "Мала индустрија" с циљем прикупљања новца за лијечење сестара Катарине и Анђеле Гојић које су обољеле од ријетке и фаталне болести Санфилипо синдрома тип А.

Владанка Гојић, мајка обољелих сестара које се од 2013. године лијече на клиници у Грацу, каже да је добродошла свака помоћ и подршка с обзиром на то да је болест, од које оболијева једно од 100.000 дјеце, веома прогресивна.


"Наша борба започела је 2010. године. Нажалост, коначног лијека нема. Лијек који успорава прогресију на мјесечном нивоу за њих двије кошта око 1.500 евра", каже Владанка и додаје да то нису једини трошкови - само концентратор кисеоника кошта 8.400 КМ.

Она напомиње да већину трошкова лијечења не сноси Фонд здравственог осигурања Републике Српске.

Представник "Мале индустрије" Јасмина Панић рекла је новинарима да хуманост треба његовати од малих ногу и да је вечерашња активност права прилика да се то и покаже.

Хуманитарна модна ревија одржана је у Хотелу "Парк" у Добоју, а програм под називом "Дјеца за дјецу" водио је познати композитор и аутор тв-емисија Миња Субота.

Сестре Гојић рођене су потпуно здраве, а од треће године обољеле су од изузетно ријетке болести мукополисахаридозе тип 3А која није видљива по рођењу, а чији исход, нажалост, у периоду од десете до двадесете године обично буде кобан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана