Вртић и мост ничу до јесени

К. Ћ.
Вртић и мост ничу до јесени

Сребреница, Братунац - Најмлађи Сребреничани до јесени ће добити ново обданиште, а тада би требало да буде завршена и градња моста на ријеци Дрини између Братунца и Љубовије - "Братољуба".

Камен темељац за градњу вртића поставили су јуче потпредсједник Владе Србије Зорана Михајловић, начелник Сребренице Младен Грујичић и резидентни представник УНДП-а за БиХ Сезин Синаноглу. Рок за завршетак радова, које са 804.261 евром финансира Влада Србије, је 15. септембар.

- Ова дјеца заједно иду у вртић, бошњачка и српска дјеца заједно иду у школу и тако ће бити и у будућности. Ми имамо обавезу да створимо боље услове за становнике, да омогућимо просперитет и развој - рекао је Грујичић.

Осим градње вртића, озваничен је и пројекат реконструкције главне саобраћајнице у Сребреници у вриједности од 688.976 евра, који се такође реализује средствима Владе Србије.

Михајловићева је изјавила да, осим градње моста "Братољуб", предстоји реконструкција још 11 мостова између Србије и БиХ.

- Потребно је да се у септембру заврше започети објекти, као што су мост преко Дрине, обданиште и саобраћајница у Сребреници. Након тога предстоје нови заједнички пројекти, док ће у Сребреници и пре јесени кренути градња још неких инфраструктурних објеката - истакла је Михајловићева.

Министар саобраћаја и веза РС Неђо Трнинић, који је јуче са начелником Братунца Недељком Млађеновићем обишао градилиште, истакао је да ће мост "Братољуб" почетком маја спојити двије обале, те најавио да би сви радови који прате градњу моста требало да буду завршени до краја године.

Млађеновић је казао да ће се градњом моста створити услови за привлачење инвеститора и бржи развој ове општине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана