Вриједан поклон Дому здравља у Рогатици од земљака из Београда

С. М.
Вриједан поклон Дому здравља у Рогатици од земљака из Београда

РОГАТИЦА - Дом здравља “Др Зоран Митровић” у Рогатици добио је од Удружења Романијаца у Београду вриједан поклон. Ријеч је о најсавременијем ултразвучном апарату за специјалистичке прегледе пацијената чија је вриједност скоро 40.000 марака.

У име удружења апарат су директору рогатичког Дома здравља Синиши Миљешићу предали потпредсједник Обрад Галовић и секретар Младен Ђурковић уз напомену да је ово тек први овакав поклон који ће доћи на Романију. Већ се скупљају новчана средства од појединаца и других донатора за куповину оваквих апарата који ће бити уручени домовима здравља у Сокоцу и Хан Пијеску.

Миљешић је рекао да ће нови апарат замијенити постојећи, стар скоро 20 година, и служиће за специјалистичке прегледе у области кардиологије, неурологије, радиологије, урологије и стомачних проблема, за које су посебно припремљене двије ординације у дијелу нове зграде Дома здравља.

- Стари ултразвучни апарат неће бити отписан. Има већ нову намјену у просторијама гинекологије, али га морамо подмладити новом сондом - рекао је Миљешић.      

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана