Врхунски ариљски текстил шију у Рогатици

С. М.
Врхунски ариљски текстил шију у Рогатици

Рогатица - Предузеће за производњу веша "Домино" из Ариља, у сарадњи са рогатичком трговинском фирмом "Минекс", отворило је у овој општини погон у којем ће се шити дио производа за тржиште РС и ФБиХ.

Погон, у којем је запослено пет радника, почео је јуче са радом, а у плану је проширење производње. Идеја о отварању производног погона у Рогатици изродила се из дугогодишње сарадње са "Минексом", као ексклузивним снабдјевачем веша из Ариља за тржиште РС и ФБиХ.

- За почетак идемо опрезно. Под повољним условима обезбиједили смо функционалне просторије у којима ћемо радити са шест модерних шиваћих машина и пет радника. То су углавном бивши шивачи "Јасне" који су остали без посла након затварања њихових фирми - рекао је директор "Минекса" Небојша Поповић.

Додао је да су подршку добили и од локалне заједнице, али и Завода за запошљавање РС, а план је да до краја године буде запослено још најмање пет радника.

- Полако враћамо текстил у Рогатицу, од којег су прије посљедњег рата живјеле многе породице. Њихови чланови су радили у фабрици "Ротекс", чија су ћебад по квалитету била боља и од чувених "Вутексових" из Вуковара - рекао је Поповић.

Раднике "Домина" примио је и начелник Рогатице Милорад Јагодић пожељевши им успјех.       

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана