Вратио изгубљених 75.000 €, нису га почастили ни кафом

nezavisne.com
Вратио изгубљених 75.000 €, нису га почастили ни кафом

Калесија, Осмаци - Ни помишљао нисам да задржим пронађени новац, прича нам седамдесетогодишњи Хасан Алић звани Рамиз из насеља Махала, општина Осмаци, који је у Калесији пронашао и вратио 75.000 евра, након чега му власници те вртоглаве своте, како признаје, ни кафу нису платили.

Овај пензионер је, како наводи, у Калесију прије неколико дана ишао са супругом, те је дошао на паркинг локалног хотела да би паркирао возило на локацији гдје то и иначе ради.

“Када сам дошао на паркинг, видио сам плаву ташну. Ниједног аута није било, нити човјека. Жена ми је повикала: 'Шта је то? Не узимај!' Ја сам ташну узео... Рајсфершлус је био отворен, завирио сам, те видио жути новчаник, али и тај новац у ташни”, каже Алић у изјави за “Независне”.

Додаје да је потом одлучио да торбу преда шефу хотела, док је он отишао у полицију, да случај пријави.

“Када сам стигао у полицију, питали су ме о чему се ради. Ја сам им рекао да сам нашао торбу са новцем. Када су ме питали гдје ми је, одговорио сам да сам је предао том човјеку у хотелу. Полицајац је са мном отишао до хотела, а када смо пришли, излетио је пред нас онај човјек којем сам торбу дао. Он нам је рекао да су били човјек и жена и да им је новац предао, те да желе да остану анонимни”, каже Алић.

Након свега, по његовим ријечима, власници га нису почастили, иако им је вратио 75.000 евра, у апоенима од по 50 евра.

“Ни та жена ни човјек нису дошли да кажу хајде да попијемо кафу”, наглашава Алић.

Овај поштењачина након свега каже да му туђе паре не требају.

“Ја сам њемачки пензионер, радио сам у Њемачкој 45 година, као и моја супруга”, истиче Алић.

По његовим ријечима, власник изгубљеног новца је иначе из околине Зворника, а сада живи у околини Калесије.

“Тај човјек и жена раде у Словенији, а дошли су тог дана у Калесију да купе стан. Било је спарно, и када је жена изашла из аута, спустила је торбу да се обрише. Отишли су у продавницу и изгледа заборавили тај новац. Кад је требало да плате, схватили су да нема пара. Жена је изашла вани и почела да вришти. То је чуо онај човјек којем сам новац предао и рекао јој: 'Немој плакати, ево пара.' Они су узели ташну и отишли”, истиче Алић.

Већ данима бројни пријатељи и познаници га зову, те му честитају на поштењу које је исказао.

“Говоре ми: 'Свака ти част.' Има и оних који кажу да је требало то да ставим у гепек и узмем. Ја на то нисам помишљао. Туђи новац не бих задржао”, напомиње Алић у изјави за “Независне”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана