Врапчићи траже појачање

Данијела Стоканић
Врапчићи траже појачање

Бањалука - Најпопуларнији Дјечији хор "Врапчићи", који већ другу деценију увесељава малишане у градовима Српске и шире, почео је са пријемом нових чланова.

Како је објаснио умјетнички руководилац и оснивач "Врапчића" Бранислав - Бане Ђаковић пријем нових чланова у најпопуларнији хор међу најмлађим љубитељима музике је у току, а аудиције се одржавају на пробама сваке суботе од 11 до 12 часова и недјеље у термину од 12 до 13 часова у Дому омладине.

- У наш хор учлањују се дјеца од три до 12 година. Најбитније је да малишани који одлуче да нам се придруже воле музику и уживају у нашим пјесмама - рекао је Ђаковић.

Додао је да нови чланови у почетку заједно с родитељима присуствују пробама и постепено се укључују у рад хора.

- Прилагођавање траје неколико проба, јер дјеца која почињу да пјевају у хору већ знају доста наших пјесама које су прилагођене њиховом узрасту. Због тога ти малишани врло брзо постају наши чланови, које укључујемо у план рада хора - истакао је Ђаковић.

Према његовим ријечима, у хору тренутно има око 90 активних чланова, а кроз хор за двије деценије прошло је више од 3.000 малишана.

- До сада смо снимили више од 100 пјесма, 14 различитих издања, имамо девет CD-ова, двије пјесмарице, DVD издање и још много тога - истиче Ђаковић и најављује да ће на овогодишњем годишњем концерту бити промовисано ново DVD издање.

Овај хор је, поред својих спектакуларних концерата у земљи и иностранству, учествовао и на многобројним фестивалима дјечије музике, гдје су освојили вриједне награде. Такође, свој допринос "Врапчићи" су дали учествујући и на многобројним хуманитарним концертима, гдје су помагали болесној и незбринутој дјеци.

"Врапчићи" су у свом дугогодишњем постојању имали много концерата и наступа, а најважнији су били на "Змајевим играма" у Новом Саду, на манифестацији "Радост Европе" у "Београдској арени"...

Родитељи

Да је многим бањалучким родитељима велико задовољство што "Врапчићи" постоје, доказују и ријечи суграђанке Јелене Вукојевић.

- То су праве вриједности на којима дјеца треба да одрастају. Имам двије кћерке, од 12 и четири године и обје су одрастале на пјесмицама омиљеног хора. Млађу кћерку ове године планирам да упишем у овај хор, док је старија за то већ превелика - рекла је Вукојевићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана