“Волио бих да имамо краву”: Хуманитарна шетња за породицу Мијић

Срна
“Волио бих да имамо краву”: Хуманитарна шетња за породицу Мијић

ЗВОРНИК - Зворничко Планинарско еколошко удружење “Корак” и Хуманитарна организација “Срби за Србе” организовали су данас хуманитарну шетњу за прикупљање средства за завршетак и опремање куће за деветочлану породицу Мијић из зворничког насеља Малешић.

Представник Планинарског удружења “Корак” Зоран Смиљанић рекао је новинарима да је хумнитарна шетња за ову породицу кренула са Градске плаже у Зворнику, Буковичким путем преко Зелене стијене до Радаковца, у дужини од осам километара.

Смиљанић је додао да су људи који су учествовали у хуманитарној шетњи остављали добровољни прилог у кутију која се налазила на почетку стазе којом су се кретали. Он је навео да је у хуманитарној шетњи било око сто учесника а, осим Зворничана, учествовали су гости са Хан Пијеска, из Београда, Бијељине и Лознице.

- Успјешно смо прешли стазу дужине осам километара која је прилагођена за све узрасте. То је била уједно и прилика да примовишемо стазе око града Зворника које могу користити сви љубитељи природе - рекао је Смиљанић.

Он је захвалио свим учесницима хуманитарне шетње, донаторима који су приложили и уплатили средства на рачун организације, како би се помогло породицу Мијић.

Породица Мијић, отац Цвијан и мајка Слађана, имају седморо дјеце – четири кћерке старости пет, осам, девет и 13 година и три сина старости шест, 11, и 14 година.

Са њима живи и Цвијанови брат Бошко, који је особа са посебним потребама. Цвијан је раније рекао да су некако успјели да направе нову кући, али да недостаје новац за довршетак и опремање куће, да ни он, ни супруга нису запослени него се сналазе радом на надницу, те преживљавају бавећи се пољопривредом.

- Волио бих да имамо краву или неку пољопривредну машину да лакше савладавамо ове потешкоће - каже Цвијан.

Хуманитарна организација “Срби за Србе” покренула је акцију за прикупљање средстава за породицу Мијић како би се заједничким снагама помогло да се кућа заврши и опреми потребним намјештајем након чега би ова деветочлана породица, која је свијетли примјер борбе за потомство и будућност ове земље, могла да има одговарајући смјештај, а дјеца нормално одрастање. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана