Војислав Вуковић шест деценија сакупља трофеје

Д. К.
Војислав Вуковић шест деценија сакупља трофеје

Котор Варош - Осамдесетогодишњи Војислав Вуковић, један од најстаријих чланова Спортског риболовног друштва Котор Варош, већ шест деценија другује са рибарским штапом и не помишља да га одложи.

Одлично се сјећа када га је рођак Жарко Божичевић у родним Шипрагама први пут повео у риболов на Врбању. Већ тада је знао да се од ријеке више неће одвајати.

- Највише ме је привлачило пецање поточне пастрмке. Тајне лова на ову фантастичну рибу ми је открио риболовац Омер Шипрага звани Поглавица. Он ме је научио стављати мушицу на удицу и друге ситнице важне за рибаре - испричао је Вуковић.

Међу бројним трофејима посебно му је у сјећању остала младица од седам килограма, коју је упецао на Врбањи. Радо се присјећа и побједа на клупским такмичењима, а млађим колегама поручује да ће их бити још.

Док прича о својој животној страсти, старина Војо са забринутошћу каже да су ријеке сваким даном све загађеније, а да је криволоваца све више, што се осјети на рибљем фонду.

- Некада су рибари из других средина долазили на Врбању, док у посљедње вријеме Которварошани одлазе у рибарење на Врбас, Саву, Уну и Сану - каже Вуковић док забацује за нови трофеј.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана