Водостај Сане и даље у порасту

Срна
Водостај Сане и даље у порасту

ПРИЈЕДОР - Водостај ријеке Сане на мјерном мјесту код градског моста у Приједору тренутно је 400 центиметара, а Гомјенице 425 центиметара, саопштено је вечерас из приједорске Градске управе.

На терену су и даље екипе Цивилне заштите града Приједора и Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице, чији припадници истичу да нема изливања ријека из корита.

Шеф градског Одсјека цивилне заштите Мирослав Крнета рекао је да водостај Сане узводно у Кључу стагнира, а у Санском Мосту опада, што су показатељи да ће ситуација и у Приједору бити ускоро повољнија.

-На водостај од 420 центиметара на подручју града проглашава се први степен одбране од поплава, а будући да киша више не пада, у наредним сатима очекујемо стагнацију и опадање водостаја  - нагласио је Крнета.

Старјешина Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Приједора Радован Мартић потврдио је да су имали једну интервенцију у Љубији, гдје су ватрогасци испумпавали воду из подрумских просторија у Улици Драге Лукића због надоласка бујичних вода.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана