"Воде српске": Унапријеђен систем заштите од поплава уз помоћ фонда солидарности

Srna, foto: arhiva
"Воде српске": Унапријеђен систем заштите од поплава уз помоћ фонда солидарности

БИЈЕЉИНА - Систем заштите од поплава у Републици Српској у великој мјери је унапријеђен реализацијом мјера на подручју 20 градова и општина Српске уз помоћ средстава из Фонда солидарности, истичу из Јавне установе "Воде Српске".

Из "Вода Српске" наглашавају да је Фонд солидарности до данас оправдао своје постојање, након што је послије катастрофалних поплава у Републици Српској 2010. и 2014. године Влада Српске покренула мјере хитне санације оштећених водопривредних објеката, које се финансирају из средстава Фонда солидарности.

Управни одбор Фонда солидарности до сада је одобрио 99 мјера на подручју 20 градова и општина Републике Српске за које је одобрено 24.647.167 КМ.

За Бијељину је одобрено 17 мјера, за Бањалуку 15, по седам за Добој и Челинац, по шест за Модричу, Костајницу и Приједор, за Градишку пет, по четири за Зворник, Шамац, Лопаре и Лакташе, по три за Нови Град и Козарску Дубицу, по двије за Котор Варош и Прњавор, те по једна за Вукосавље, Брод, Шековиће и Милиће, наведено је на сајту "Вода Српске".

До сада је завршено 95 мјера, на једној је у току реализација, једна није потпуно завршена, једна још није започета због неријешених имовинских односа, а једна је обустављена због измијењених околности на терену.

Укупна вриједност до сада уговорених радова износи 22.494.996 КМ са ПДВ-ом, а укупна вриједност до сада реализованих и фактурисаних радова је 20.660.050 КМ. /крај/зс/вј

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана