"Воде Српске": Нови инвестициони циклус у водопривреди вриједан 19 милиона евра

Срна
"Воде Српске": Нови инвестициони циклус у водопривреди вриједан 19 милиона евра

БИЈЕЉИНА- Република Српска започиње нови инвестициони циклус у водопривреди вриједан 19 милиона евра за пројекте заштите од поплава који би требали бити завршени до 2024. године, најављено је из Јавне установе "Воде Српске".

За санацију ријеке Врбас кроз градско подручје Бањалука биће инвестирано три милиона евра.

Вриједност инвестиције за надоградњу насипа ријеке Босне у Модричи је 3,8 милиона евра, а три милиона евра планирано је за санацију црпних станица на подручју Српца, Брода, Шамца и Бијељине.

За изградњу Дринског насипа у Семберији планирано је улагање 1,6 милиона евра за прву фазу од ушћа ријеке Јање у Дрину до уставе у Јањи. Предвиђена је санација ријеке Милошевице у Приједору вриједна 1.660.000 евра, регулација ријеке Студени Јадар у Милићима вриједна 750.000 евра и санација корита ријека Лијешањ и Граб у Добоју, што је инвестиција од милион евра.

Биће инвестирано 400.000 евра у регулацију ријеке Јошавке у општини Језеро, за ревитализацију канала Борна на подручју Градишке 400.000 евра, а 1,1 милион евра вриједна је инвестиција у прву фазу регулације ријеке Хоче у Зворнику.

За санацију каналске мреже на подручју пумпне станице "Ђурићи" Тиња - Толиса у Доњем Жабару вриједност инвестиције је пола милиона евра. Уговор о надзору над реализацијом пројекта вриједан је 1,3 милиона евра, а резервна средства износе 490.000 евра.

Из "Вода Српске" наводе да је након успјешног провођења пројекта "Хитна помоћ и заштита од поплава у Републици Српској" за који је 2014. године одобрен кредит од 55 милиона евра, Европска инвестициона банка одобрила нови кредит од 19 милиона евра за пројекте заштите од поплава у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана