Вода у Бијељини треба да појефтини за десет одсто

Љ. А.
Вода у Бијељини треба да појефтини за десет одсто

Бијељина - Становници Бијељине плаћају најскупље комуналне услуге у БиХ, због чега ћемо тражити смањење цијена за десет одсто, рекао је јуче кандидат за градоначелника Покрета "Успјешна Српска" Златко Максимовић.

- Цијена воде у Бијељини за домаћинства је 1,30 марака по кубном метру, док је у Бањалуци 73 фенинга, а канализација у Бијељини је готово десет пута скупља него у Требињу - рекао је Максимовић.

Он је истакао да градоначелник Мићо Мићић, као представник државног капитала у предузећу "Водовод и канализација", има утицаја на ове цијене и да, уколико жели, то може да промијени.

- Мићић има утицаја, али исто тако утицаја има и нова скупштинска већина и ја ћу обезбиједити подршку да се снизи ова цијена - рекао је Максимовић.

Он је истакао да Мићић обећава грађанима оно на шта нема утицаја, наводећи да је најава о субвенционисању цијене пшенице од два фенинга по килограму "политикантство и обмана пољопривредника".

- Да је мислио да то уради, могао је и раније, а не у изборној години - каже Максимовић.

Према ријечима начелника Одјељења за привреду и пољопривреду Славише Цацановића, у градском буџету није планиран новац за исплату ових подстицаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана