Вода са Повелича стигла у центар Прњавор

Срна

Прњавор - Вода за пиће са изворишта "Повелич" данас је пуштена у три улице у центру Прњавора и на градски трг, чиме је настављена реализација пројекта водоснабдијевања ове општине.

Вода за пиће пуштена је у улице Вељка Миланковића, Алексе Шантића и Новосадску, те дио Трга српских бораца, а за десетак дана добиће је и насеље Запад, те Основна школа "Никола Тесла".


Директор Комуналног предузећа "Водовод" Драгомир Ђурђевић каже да се активности реализују по плану и да би до краја мјесеца виша зона града требало да буде у потпуности снабдјевена питком водом са "Повелича".

"Остају завршни радови у насељу Запад, Коњуховцима, улици Рајка Малешевића, а тренутно се ради на преспајању новог цјевовода у дужини од 350 метара. Ове активности захтијевају и одређено вријеме и новчана средства јер на свакој раскрсници морамо да постављамо нове шахтове, како би могли да обезбиједимо у систему воду одговарајућег притиска", рекао је Ђурђевић.

Начелник општине Прњавор Синиша Гатарић поставио је данас на градској фонтани плочицу са натписом да је вода за пиће, чиме је симболично обиљежено пуштање питке воде у центар града.

Гатарић је нагласио да је испуњено све што је прошле године обећано, као и да су грађани помало сумњали у коначан исход овог пројекта, будући да су на његову реализацију чекали више од 10 година.

Члан Савјета Мјесне заједнице Прњавор Марина Гатарић истакла је да је овај пројекат од великог значаја за становништво које живи у центру града и да се Прњаворчани напокон "могу поздравити" са канистерима и флашама, те доношењем воде са оближњих извора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана