Власт у Добоју добиле новац и погазили ријеч

Д. Д.
Власт у Добоју добиле новац и погазили ријеч

Добој - Одборници опозиције у Скупштини града Добој јуче су напустили сједницу, јер није прихваћен њихов приједлог да се реализацијом одлуке о кредитном задужењу 6,176 милиона марака иступи из Заједнице општина турског свијета.

Клуб одборника СНСД-а у СГ Добој је тражио да се одлука о приступању турској заједници, која је усвојена 3. марта ове године, стави ван снаге, јер су одборници позиције обећали да ће то учинити ако Влада РС одобри новац за одређене инфраструктурне пројекте.

- Чињеница је да ви не желите да повучете одлуку о ступању у турски свијет и не желите да вратите цијену комуналија - казала је предсједник Клуба СНСД-а у СГ Добој Сања Вулић.

Одборник СНСД-а Данијел Гајић сматра да се власт на овај начин руга и Скупштини и грађанима. Скупштинска већина предвођена СДС-ом усвојила је одлуку о кредитном задужењу у износу од пет милиона марака код комерцијалних банака плус још 1,176 милиона код Свјетске банке. Новац ће бити уложен у санацију градских улица и локалних путева.

У СДС-у кажу да су Влада РС и Фонд солидарности РС донијели одлуку да Добој и Шамац могу прећи квоту од 18 одсто и кредитно се задужити за пројекте који се тичу санације посљедица поплава.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана