Власнику бензинске пумпе наложено да хитно уклони мјешавину нафте и воде

Срна
Власнику бензинске пумпе наложено да хитно уклони мјешавину нафте и воде

ЈЕЗЕРО- Власнику старог напуштеног објекта бивше бензинске пумпе у Језеру наложено је да хитно уклони мјешавину нафте и воде након што су се излили, највјероватније, нафта и нафтни деривати, рекла је Срни начелник општине Снежана Ружичић.

Ружичићева је навела да је власник обавијештен да је усљед обилних падавина дошло до изливања, највјероватније нафте и нафтних деривата у кругу овог објекта.

Ружичићева је раније навела да је до изливања дошло на земљишту код магистралног пута Бихаћ-Сарајево, али да у близини нема домаћинстава, као и да није познато о којој количини је ријеч.

Она је нагласила да је јуче одмах на терен изашла локална инспекција, комунални, санитарни и грађевински инспектор, стручна служба и представници Штаба за ванредне ситуације.

"Дошли су јуче и представници Цивилне заштите Републике Српске и дихтовали отворе из којих је, претпоставља се, изашла нафта", рекла је Ружичићева.

Ружичићева је навела да су јуче позвали и републичке инспекторе. "Међутим нису изашли на терен, барем нама није јављено да су били. Очекујемо да би данас могли доћи", рекла је Ружичићева.

У Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Срни је раније речено да су упознати о овом догађају, да осуђују свако неодговорно поступање са опасним материјама које могу изазвати загађење животне средине.

Из Министарства су навели да очекују да надлежне институције, прије свега инспекцијски органи, правовремено реагују како би била спријечена већа штета и кажњени одговорни за изливање нафте у кругу напуштеног објекта бивше бензинске пумпе у Језеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана