Власеница:Тужилац заташкао пријетње Србима

Горан Маунага
Власеница:Тужилац заташкао пријетње Србима

Власеница - Тужилац Окружног тужилаштва Источно Сарајево у Власеници Биљана Петровић обуставила је истрагу против Мехмеда Куљанчића који је на свом "Фејсбук" профилу јавно пријетио Србима.

Куљанчића је полицији пријавио становник Власенице Слободан Васиљевић након што је Куљанчић на свом "Фејсбук" профилу написао "Срби ј….. вам дјецу и матер, а посебно ће вам шеф ј….. матер, запамтите то" поводом текста објављеног у "Гласу Српске". Текст је објављен 11. марта под насловом "Бивши замјеник шефа полиције нарко-дилер?", а односи се на бившег замјеника командира власеничке Полицијске станице Муамера Ферхатовића и Куљанчића за које грађани Власенице у писму упућеном министру унутрашњих послова РС наводе да су нарко-дилери због чега је против њих покренута истрага.

Полицијска станица власеничкој канцеларији Окружног тужилаштва о томе је 12. марта доставила извјештај да тужилаштво оцијени да ли ту има елемената кривичног дјела за које се гони по службеној дужности. Петровићева није саслушала ни Куљанчића ни Васиљевића који су изјаве дали само полицији. Куљанчић је полицији рекао да је "то написао јер је био бијесан".

Петровићева је у наредби о неспровођењу истраге против Куљанчића, који је раније хапшен због посједовања дроге и оружја, навела да "не постоји основ сумње да је почињено кривично дјело изазивање националне, расне и вјерске мржње, раздора и нетрпељивости, нити неко друго кривично дјело за које се гони по службеној дужности".

 

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана